KFC Lennik

De inhoud van de website heeft betrekking op seizoen 2022-2023. We trachten de website zo spoedig mogelijk bij te werken met de juiste informatie voor seizoen 2023-2024. 

Geschiedenis

KFC Lennik

Het ontstaan

Het idee om in Lennik één “grote” voetbalclub uit te bouwen resulteerde in mei 2002 tot de geboorte van KFC Lennik. Deze club is ontstaan als fusie tussen Eendracht Lennik, opgericht in 1947 reeds, en het toenmalige WGSM Lennik. Deze laatste was ook al een fusieclub tussen Westhoek Gaasbeek en Sint-Martens-Lennik. Sporting Eizeringen besliste om op eigen benen te blijven staan en niet toe te treden tot het project.

1999-2008

Het succes

KFC Lennik was meteen een succes en werd twee opeenvolgende jaren kampioen in de provinciale reeksen.

Het seizoen daarop werden maar enkele wedstrijden verloren en maakten we met zowel de beste aanval als verdediging van de reeks, de stap naar 1ste Provinciale. Het doel om op 5 jaar tijd in 1ste Provinciale te geraken, was al meteen bereikt! Het was een compleet nieuwe ervaring voor de jonge club, met “onbekende” ploegen en verre verplaatsingen, met tactisch en technisch voetbal zoals we dat nog niet kenden. 

Uiteindelijk heeft KFC Lennik 4 jaar in 1ste Provinciale gespeeld, niet zo slecht voor een club uit een kleine gemeente in het Pajotteland…

2009-2016

Gezonde club

Gestaag werd met vallen en opstaan gebouwd aan een financieel gezonde club waar sportiviteit, vriendschap en respect centraal staan, met aandacht voor het Vlaamse karakter van de regio en waar doelbewust de kaart getrokken wordt van jeugdige spelers uit eigen streek. 
 
Een nieuw succes werd bereikt in het seizoen 2014-2015 wanneer KFC Lennik op 5 april 2015 in het Edmond Machtensstadion te Molenbeek de finale mocht spelen van de Beker van Brabant. De weg naar de finale was lang, met enkele taaie tegenstanders, maar wat een intense ervaring voor deze jonge ploeg. Ondanks het feit dat de finale kansloos verloren werd tegen de uiteindelijke kampioen in 1ste Provinciale, was het voor de club genieten vanaf het eerste fluitsignaal. De beloning van een mooi seizoen.

2017

2e Provenciale

Na enkele seizoenen van “net niet” was het dan in 2017 opnieuw prijs voor KFC Lennik: de titel en promotie naar 2de Provinciale. De bekroning van een fantastisch seizoen met 87 punten, geen enkel puntenverlies thuis, de beste aanval en verdediging van de reeks. De bekroning ook voor het harde werken van al onze vrijwilligers, de trainersstaf en het bestuur van de club, met de steun van onze talrijke sponsors en supporters.

vanaf 2018

Een begrip

Wat de toekomst brengt voor KFC Lennik weten we niet, maar KFC Lennik is op enkele jaren tijd uitgegroeid tot een begrip in de voetbalregio en de club is niet van plan bij de pakken te blijven zitten.

Goed voetbal brengen met spelers uit eigen regio, gekoppeld aan goede resultaten blijft het doel! Ook met de jeugdwerking wil KFC Lennik een stap vooruit zetten door het uitwerken van een moderne visie en beleid, technische ondersteuning en constante evaluatie. 

Ook meisjes/dames vinden meer en meer hun weg naar KFC Lennik, wat enkele jaren geleden leidde tot het oprichten van een Damesteam dat uitkomt in 2de Provinciale. 

Grootste sportvereniging lennik

350+ leden

Met zijn 350 leden is KFC Lennik de grootste sportvereniging uit Lennik en wij hopen in de toekomst nog te kunnen groeien opdat iedereen tussen 5 en 99 jaar met een hart voor voetbal en sportiviteit aan zijn trekken kan komen.

Samen maken we er werk van!
 
Het bestuur van KFC Lennik

Bestuursleden
0 +
Ploegen
0 +
Trainers
0 +
Jeugdspelers
0 +